La recepta dels Pastanaga: preparant un torró de Xixona pel Nadal

Carolina Fort

Foto:Carolina Fort

Arriba el Nadal i la cuina del Sr. i la Sra. Pastanaga comença a escalfar motors per totes les receptes que hauran de cuinar per aquestes festes.

Tot i que van molt enfeinats, han tingut un moment per explicar-nos una de les seves receptes preferides: el torró de Xixona. Una recepta molt senzilla de fer.

Voleu saber d’on ve el torró de Xixona?

Carolina Fort

Foto:Carolina Fort

Es creu que els orígens del torró són àrabs donat que el seu ingredient principal són les ametlles i són molts els dolços fets amb ametlles que provenien dels àrabs. Tot i això el torró es va popularitzar als Països Valencians i especialment a les poblacions de Xixona i Alacant d’on agafen les dues varietats més conegudes.

És un dolç típic dels nadals a Catalunya i les seves primeres receptes remunten a l’època medieval en el Llibre del Coch del mestre Robert, un receptari català del segle XVI. Fins i tot queda constància que el torró va ser present en el menú de noces de la filla de Jaume I.

Doncs anem a explicar els ingredients i com es prepara.

Necessitareu:

-350 g. d’ametlla torrada.

-100 g. de mel.

-100 g. de sucre.

Preparació:

En un bol afegim tots els ingredients i remenem bé.

Posteriorment en un robot de cuina esmicolarem ben fi per aconseguir una massa compacte.

Agafem un motlle i anem disposant la massa aplanant-la amb l’ajuda d’una cullera.

Deixarem reposar el torró cobert amb film a la nevera durant un mínim de 24 hores.

Ep!!! No us podeu menjar tots sols el torró!!! La recepta d’avui és per fer-la i compartir-la amb la família els dies de Nadal i veureu que tots es posaran molt contents de provar-la, com l´ós polar.a80caa5cd36b9c865dda793c4fff77ce.jpg

I com que aquests dies tindreu les vacances de Nadal us deixem un senzill treball manual  per fer amb els depressors, és a dir aquells bastonets que utilitza la pediatra per mirar si teniu mal de coll. Quin nom li posem al cérvol??

COLLAGE CIERVO

Necessitareu tres depressors, dos ulls, una enganxina de goma eva i una cinta.

Doncs bé, nois!!!! Ens anem acomiadant i ja sabeu que us heu de portar molt i molt bé perquè si no, hi haurà un que passarà de llarg….

Betsey Cavallo-2

Betsey Cavallo

 

Anuncis

Quant a CAP Sant Rafael ICS

Centre d'atenció primària Sant Rafael de l'Institut català de la salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Receptes infantils i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s