Torrons, polvorons, neules, caldo i carn d’olla, canelons…..arriba el Nadal i els nostres cossos es preparen per als excessos d’aquests dies.
Es calcula que de mitja durant les festes de Nadal ens engreixem entre uns 3 i 5 quilos. Com que ens agradar cuidar de vosaltres us portem uns petits consells per intentar que només agafeu 1 o 2 quilets.
Aquí van els consells:
- Si comenceu amb uns aperitius, podeu fer-los a base d’aliments lleugers com hortalisses, amanides, marisc, formatge fresc, etc.
- Arriba el caldo i la carn d’olla. Intenteu fer el caldo amb una base més vegetal, evitant ossos greixosos i embotits que afegeixin greix al caldo. Ahhh…important, els galets han de poder nadar lliurement pel caldo sense topar-se amb els altres…. és a dir, en podeu posar poquets.
- El segon plat sol ser a base de carn, com pollastre o gall d’indi. El podeu cuinar al forn amb el mínim oli i afegir herbes aromàtiques com el romaní, l’orenga o el llorer. Li donaran un bon sabor i us ajudaran a la digestió.
- Els acompanyaments dels plats poden ser a base de verdures o amanides.
- Afegiu una mica de fruita digestiva en el postre com pot ser la pinya, la papaia o el mango.
- Arriba el pitjor….la sobretaula amb els torrons, els polvorons, bombons, neules. El consell és que elaboreu unes safates amb petites racions de torrons, uns pocs polvorons i neules. No porteu les capses a la taula que us ho acabareu tot!!!!!
- En tots els plats feu racions més petites i així menjareu menys!
- Limiteu el consum d’alcohol, el podeu deixar pel moment del brindis.
- Acabeu els àpats amb unes herbes digestives com poden ser la camamilla, el card marià, la til·la, la menta o el fonoll.
Un cop acabat l’àpat sortiu a passejar amb els vostres, podeu fer un tomb per les paradetes de la Fira de Reis de la Gran Via o qualsevol altre de les activitats que us proposa la web de l’Ajuntament de Barcelona.
I sobretot gaudiu aquests dies de la família!