La recepta dels Pastanaga: Pa de pessic de xocolata amb un ingredient secret

Foto: Carolina Fort

El Sr.i la Sra. Pastanaga estan començant a preparar-se pels dies de festa que venen per la Pasqua. I és que avui arriba la Primavera!!!!

Tot sabem que en aquestes dates un ingredient que no pot faltar a les taules és la xocolata i més concretament els ous de xocolata.

Però ja sabeu que els Pastanaga sempre ens porten alguna sorpresa i avui no podia ser menys: us presentem un pa de pessic fet sense ous, ni llet ni mantega.

Voleu saber quin és aquest ingredient secret i que alhora és molt saludable…..????

Us donarem algunes pistes:

-Ès llarg.

– Fa una flor de color groc que fregida està molt bona.

-Per dins és blanc i per fora verd.

I  és una verdura, sí, sí, aquest pa de pessic està fet amb verdura.

I l’ingredient secret és….

El carbassó!

lesjouesgrises

lesjouesgrises

Els ingredients per preparar aquest pa de pessic de xocolata amb carbassó són:

300 gr. de carbassó.

80 gr. de sucre blanc.

200 gr. de farina blanca.

1 cullerada de llevat.

125 ml. d’ oli d’oliva.

50 gr. de cacau en pols.

Preparació:

1. Escalfem el forn a 180 graus.

2. Netegeu bé el carbassó i el tritureu fins que us quedi un puré com el de la foto.

Foto: Carolina Fort

Foto: Carolina Fort

3. En un bol comenceu a barrejar el puré de carbassó amb el cacau en pols, l’oli i el sucre.

4. Continuem remenant bé i afegiu el llevat i la farina tamisada.

5. Untem  un motlle de forn amb oli i posem la massa del pa de pessic

6. El deixem al forn uns 40 minuts a 180 graus, amb l’ajuda d’un bastonet anirem punxant i quan veiem que aquest surt sec aleshores ja el podem treure i deixar refredar.

I com sempre els Pastanaga ens porten un treballa manual per fer aquests dies de vacances: decorar ous.

ous pasqua

Foto:Carolina Fort

Podeu fer diverses decoracions: amb tovallons, amb purpurina, amb retuladors i fins i tot fer un ou conillet. Us animeu???

Aquí us encenem com podeu fer els ous decorats amb tovallons.

collage ousPer poder buidar l’ou haureu de fer dos forats a cada banda amb l’ajuda d’una agulla de cap. Un cop fets els dos forats podreu buidar l’ou bufant per un dels forats i veure com per l’altra surt la clara i el rovell.

A continuació agafeu el tovalló i el separeu les capes del paper de tal manera que la capa decorada quedarà més fina.

Pinteu l’ou amb cola i aneu enganxant el paper.

Doncs res ara ja teniu feina a fer!

I els conillets ja s’han posat a decorar ous!

f883e96d125d5013cb1c1b5243571492

Adrienne Adams

Bones vacances de  Pasqua!!

Anuncis

Quant a CAP Sant Rafael ICS

Centre d'atenció primària Sant Rafael de l'Institut català de la salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Receptes infantils i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s