Els Pastanaga: Tornem a l’escola ben esmorzats

pastanagaescola

Foto:Carolina Fort

Hola nens i nenes!!!

Com han anat les vacances? Nosaltres molt bé, descans de tota la feina feta aquest any i agafant moltes energies per aquest nou curs.

I ja que parlem d’agafar energia, avui no us portarem exactament una recepta si no una sèrie de consells, per iniciar el dilluns l’escola amb molta força i energia.

Sabíeu que l’esmorzar és l’àpat més important del dia? Doncs sí!

Un dels beneficis principals de l’esmorzar és el fet que contribueix a la distribució adequada de l’energia al llarg de la jornada i ajuda a assolir els requeriments nutricionals.

És recomanable que abans de sortir  de casa  fem un esmorzar i posteriorment a l’escola, a l’hora de l’esbarjo, tornem a fer una ingesta.despertador

I no si valen excuses per no menjar a casa! Si cal, poseu el despertador una mica abans i no us feu el ronso per llevar-vos.

En un esmorzar saludable no pot faltar, bàsicament:

  • Farinacis com el pa, les torrades o els cereals. I molt millor si són integrals
  • Lactis com la llet o el iogurt, que podem escollir-los semidesnatats o desnatats.
  • Fruita fresca i de temporada.

I per anar variant una mica podem afegir fruita seca (nous, ametlles, etc.), aliments proteics (gall d’indi, pernil salat) o aliments grassos preferentment l’oli d’oliva.

La brioixeria o la pastisseria la podem deixar pel cap de setmana, esmorzant amb família i si aquesta la fem a casa molt millor, com les galetes de nabius que vam fer al passat gener.

I per això els Sr. Pastanaga ens porten uns consells sobre un esmorzar saludable i diverses opcions per cada dia.


collagedillunsdimarts

collage dimecres dijous

collage divendres

Ara ja no tindreu cap excusa per dir que no saber que esmorzar!!!

Us desitgem una bona tornada a l’escola i a estudiar molt!!!

Anuncis

Quant a CAP Sant Rafael ICS

Centre d'atenció primària Sant Rafael de l'Institut català de la salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Pediatria, Receptes infantils i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s