Els Pastanaga ens presenten a la Molly, la síndria celíaca

Foto:Carolina Fort

Foto:Carolina Fort

Avui els protagonistes de la recepta no seran els Srs. Pastanaga, sinó una molt bona amiga, la síndria Molly.

La Molly és celíaca. Sabeu què és la celiaquia?

Doncs és la intolerància al gluten. El gluten és una proteïna present en les llavors de molts cereals i aquesta pot causar diversos problemes en l’intestí prim que afecta la seva capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments. No a tothom li provoca aquests efectes el gluten sinó a unes determinades persones que en són més sensibles.
Els cereals que contenen gluten són el blat, el sègol, l’ordi, la civada, l’espelta, el kamut i el triticale.

I com va saber la Molly que era celíaca?

Doncs de ben petita la Molly li va explicar a la pediatra del CAP que tenia certs símptomes que no eren normals, en el seu cas no creixia suficient, tenia moltes diarrees i se sentia molt cansada.

Aquests són alguns dels símptomes però hi han d’altres com poden ser irritacions a la pell, pèrdua de gana i pes, dolor i distensió de la panxa, flatulències, nafres a la boca, anèmia i d’altres.

Sort del pediatre que li va fer una sèrie de proves i va veure que a la Molly el gluten no li convenia.

I des d’aleshores va deixar de menjar aliments amb gluten i va millorar moltíssim.

Ara menja cereals sense gluten com l’arròs, la quinoa, el blat de moro, el mill i el sorgo. I també vigila amb aquells plats preparats que poden contenir gluten.

La Molly ha vingut per quedar-se al barri i ajudar als Sr. Pastanaga a preparar receptes aptes pels celíacs i per explicar-nos moltes més coses de la celiaquia.

Foto: Carolina Fort

Foto: Carolina Fort

I la primera recepta que ens porta són aquestes galetes de xocolata fetes amb ou dur i xips de xocolata.

Sí, sí, ou dur!!!!

Els ingredients que necessitareu:

  • 1 ou dur
  • 200 gr. de farina d’ arròs
  • 100 gr. de mantega
  • 50 gr. de sucre moreno
  • 30 gr. de sucre blanc
  • 100 gr. de xips de xocolata

Preparació:

  • En un bol aixafeu l’ou dur fins a esmicolar-lo molt petitet.
  • I afegiu els sucres, la mantega i la farina.
  • Pasteu tot bé fins que us quedi una massa compacte i per ultim, afegim els xips de xocolata.
  • Emboliquem la massa amb film i deixem reposar a la nevera uns 30 minuts.
  • En la safata del forn que haurem preescalfat, anirem fent boletes de massa i les aixafarem amb l’ajuda d’un got o una cullera.
  • Ara només quedarà que es facin al forn, a 180 graus durant uns 20-25 minuts o fins que veieu que estan daurades.

Esperem que us agradi i fins a la següent!!

Advertisements

Quant a CAP Sant Rafael ICS

Centre d'atenció primària Sant Rafael de l'Institut català de la salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Receptes infantils i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s