Vull un mòbil!

Avui dia els mòbils formen part de les nostres vides, i hi invertim molt de temps a fer-lo servir per comunicar-nos, per jugar, per treballar… Com ja sabeu els infants són uns grans imitadors de les conductes dels adults i, a més, les joguines dels adults (mòbil, comandament de la TV, tauletes…) són les més preuades. Els petits de la casa sempre que poden agafen el mòbil del més despistat de la família per explorar i gaudir una estona d’aquell tresor dels grans.smarphone-nio

Quan els infants arriben a una certa edat comencen a reclamar aquell preuat objecte tecnològic i les mares i pares es troben davant la situació de decidir si és el moment adequat, si té prou edat, si és prou madur per a fer-ne un bon ús, si és necessari, si serà només per a trucades… Cada família haurà de decidir en quin moment entrega el primer mòbil propi al seu fill o filla.

El mòbil és un petit ordinador amb connexió a Internet i això obre moltes possibilitats pel que fa al seu ús. Connectar-se a Internet és com conduir o sortir de nit, en la majoria d’ocasions acaba bé, però continua sent molt arriscat. Podem fer-ne un bon ús que contribueixi positivament al procés educatiu dels fills o fer-ne un mal ús que pot provocar hàbits socials negatius, aïllament i robatori de dades, entre d’altres.

Tot seguit us donem alguns consells per ajudar als vostres fills i filles a començar amb bon peu amb el mòbil:

  • Insisteix als teus fills que caminar pel carrer sense apartar la vista del mòbil és perillós. Cal evitar-ho i para atenció al nostre entorn.Teenage girls calling on the cell phones
  • Recorda’ls que tinguin present que la persona que tenim al davant sempre és més important que la informació que podem rebre del mòbil (excepte si es tracta d’una emergència). Cal mantenir l’ús del mòbil en un segon pla quan estiguem xerrant amb algú.
  • Per tenir Internet al mòbil i ser capaç de gestionar els seus riscos, cal tenir prou maduresa. Reflexiona si els teus fills estan prou preparats i valora les opcions de prepagament.
  • Ensenya’ls a utilitzar el mòbil menys i millor, especialment si observes que els hi crea angoixa i no en poden prescindir.
  • Protegiu l’accés al mòbil amb una contrasenya. Tot i així, eviteu guardar informació personal privada (fotos, adreces, claus  d’accés…).
  • Recordeu que connectar-se a xarxes wifi no és gaire segur, ens hi podrien robar dades del nostre dispositiu.
  • Aconseguiu el codi IMEI del vostre mòbil marcant *#06#. És el codi que identifica el vostre aparell unívocament a escala mundial i en cas de robatori aquest número permetrà a l’operadora apagar el mòbil remotament.

 

Quant a CAP Sant Rafael ICS

Centre d'atenció primària Sant Rafael de l'Institut català de la salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Pediatria, prevenció i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s