La recepta dels Pastanaga: Esqueixada de bacallà

esqueixada

Foto: Carolina Fort

Ja tocava una recepta de peix, oi?

Ja sabem que els més menuts de la casa no són uns grans fans del peix, perquè de vegades porten moltes espines i es fa complicadet i “perillós” menjar-ne. Però tal com prepararem avui la nostra recepta no us haureu de preocupar per les espines.

Per això els Srs. Pastanaga han decidit preparar un plat súper senzill i que els més petits de la casa podreu fer sense problema.

El peix que han decidit escollir és el: Bacallà.

8703349b793ded9677568e326b2cd468

Ryo Takemasa

El bacallà és un peix que viu als mars més freds del nord, li encanta l’oceà Atlàntic i per això li encanta viure, entre d’altres, als mars de Noruega. Els primers pescadors de bacallà varen ser els vikings al segle IX, ja que varen ser els primers a assecar aquest peix a l’aire lliure a les illes de Lofoten, al nord de Noruega.  Era una excel·lent forma d’assegurar-se una nutritiva reserva de proteïnes que podien endur-se als seus llargs viatges cap a Groenlàndia i Amèrica del Nord.

768246584f70db644f7b2fd66bf393d1

Lamai McCartan

En un principi semblaria que és un peix blanc, però nutricionalment se sol considerar un peix blau, ja que en el procés de salaó augmenta la seva concentració de greix. És una font de proteïnes, vitamines (A,D,B12), porta ferro i calci i és ric en greixos insaturats com l’omega 3.

És imprescindible que tots els membres de la família mengin peix blau un cop per setmana. Ja heu vist que han convidat a la Síndria Molly, per tant és una recepta lliure de gluten.

Avui us portarem el bacallà en forma desqueixada, un plat típic de Catalunya.

Els ingredients que necessitarem serà el bacallà esqueixat, olives negres o verdes, ceba, tomàquet i oli d’oliva.

Preparació:

  1. Tallarem a quadradets les tires de bacallà.
  2. Tallarem a quadradets el tomàquet.
  3. Picarem la ceba ben fineta.
  4. Podem deixar les olives senceres o bé tallades a trossets.
  5. Ho barregem tot i hi afegim un bon rajolí d’oli d’oliva.
  6. Finalment desarem l’esqueixada a la nevera per després menjar-la ben fresqueta.

 

Doncs ara només us cal que us imagineu que sou uns víkings, agafeu el vostre casc, les vostres pells  i aneu a “pescar” al Mercat de la Vall d’Hebron el vostre bacallà. Segur que serà tota una aventura.

 

Advertisements

Quant a CAP Sant Rafael ICS

Centre d'atenció primària Sant Rafael de l'Institut català de la salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Pediatria, Receptes infantils i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a La recepta dels Pastanaga: Esqueixada de bacallà

  1. Hortensia ha dit:

    Mmmm! Quina pinta aquesta esqueixadeta! Plat fàcil, saludable i deliciós!

    M'agrada

  2. Gràcies Hortensia! Això és el que intenten els Sr. Pastanaga. Receptes senzilles i saludables.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s