InfoCAP: La incapacitat temporal o baixa laboral

176ea3458286bfe1f1c03fa1038e1ac3

La situació d’incapacitat temporal es dóna quan un treballador no es troba en condicions de poder treballar durant un període de temps, sigui per una malaltia comuna o professional o bé per un accident (tant professional com no).

Les persones que poden accedir a la incapacitat temporal són aquelles que no poden realitzar la seva feina degut a una pèrdua de salut i a més han d’estar afiliades o en situació d’alta assimilada a la Seguretat Social, i en seguiment per l’assistència sanitària pública. Un altre requisit imprescindible és haver cotitzat un mínim de 180 dies en els últims 5 anys.

Una persona pot estar en situació d’incapacitat temporal durant 12 mesos prorrogables altres 6 mesos.

Des del dia 1 de desembre de 2015 hi ha hagut canvis en l’expedició de les baixes, dels comunicats de confirmació i de les altes.

A continuació us adjuntem un esquema informatiu sobre les baixes laborals i els nous canvis, dels quals cal destacar la modificació de la durada de les baixes i l’expedició dels comunicats de baixa, la freqüència dels quals varia en funció de la durada estimada de la incapacitat.

Uns dels canvis importants és que els comunicats de confirmació ja no es dispensaran al taulell del CAP sinó que hauran de ser entregats pel vostre metge de família.

gestio_baixes còpia

Per qualsevol dubte podeu consultar el vostre metge de capçalera i el Canal Salut.

 

 

Quant a CAP Sant Rafael ICS

Centre d'atenció primària Sant Rafael de l'Institut català de la salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Medicina de família, Tràmits i gestions i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s