La infermera Encarna Cuenca premiada al IV Congrés Català d’Infermeria de Salut Mental

congres

Els dies 12 i 13 de maig es va celebrar a la ciutat de Vic el IV Congrés Català d’Infermeria de Salut Mental, organitzat per l’Associació Catalana d’Infermeria de Salut Mental (ASCISAM). Sota el lema “Salut Mental Comunitària: Transversalitat i Autonomia” s’ha creat un espai de reflexió sobre l’atenció transversal i autònoma, de qualitat, focalitzada en la satisfacció dels usuaris com a objectiu final de la pràctica professional. El Congrés ha estat un punt d’intercanvi d’experiències i coneixements que ajudarà a coordinar més i millor el col·lectiu d’infermeres especialistes en salut mental, per tal de donar visibilitat a la infermera en la societat i també dins de l’equip assistencial.

encarna1El Tercer Premi a la Millor Comunicació Oral pel treball “Efectivitat dels tallers grupals en pacients amb ansietat/depressió a l’atenció primària de salut” va ser atorgat a la nostra companya Encarna Cuenca, infermera del CAP Sant Rafael. El treball va ser elaborat en col·laboració amb les infermeres del CSMA Horta-Guinardó Carmen Cruz i Mireia Recasens.
L’objectiu de l’estudi va ser comprovar si els tallers grupals de relaxació milloraven els símptomes en pacients diagnosticats d’ansietat i/o depressió. Es va avaluar la intervenció a l’inici i en finalitzar les 10 sessions de 60 minuts aproximadament, fent servir els test de Hars (per valorar l’ansietat), el test de Beck (per valorar la depressió) i l’EuroQol 5D (per avaluar la qualitat de vida).

Aquest estudi d’intervenció va mostrar que els tallers grupals de relaxació redueixen l’ansietat i la depressió tant a nivell estadístic com clínic segons els resultats obtinguts. Es per això que us recomanem que poseu en pràctica aquest tipus d’activitats grupals.

En el nostre CAP es realitzen periòdicament tallers grupals de relaxació, en breu es posarà en marxa un nou grup, si hi esteu interessats a participar podeu consultar en el taulell de recepció del CAP i contactar amb la infermera Encarna Cuenca.

Quant a CAP Sant Rafael ICS

Centre d'atenció primària Sant Rafael de l'Institut català de la salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en CAP Sant Rafael, Infermeria i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s