La recepta dels Pastanaga: Crestes de carbassa

pastanaga, crestes de carbassa

Foto: Carolina Fort

Crestes de carbassa!!! Mmmm…..que bones!!!

Els Srs. Pastanaga aquest cap de setmana han anat d’excursió a la muntanya, a respirar aire pur, recollir flors i escoltar el cant dels ocells.

I com ja veieu fins i tot van fer nous amics!!

La Sra. Pastanaga és una gran fan de la carbassa, amb aquell color tan taronja, aquell gust dolç que té, i sobretot perquè és una verdura molt saludable.

La carbassa conté molta fibra, vitamines com la A, C, E, B1, B2, B3 i B6,també té potassi, ferro, calci, magnesi i zinc…i moltes altres qualitats!

Totes aquestes propietats fan que sigui un aliment diürètic, depuratiu, laxant, millora les ungles, els cabells, els ossos, la visió i és un perfecte protector per l’estómac.

Vaja quantes qualitats que té la carbassa!

Doncs no sé a què espereu per preparar aquestes crestes!

Ingredients:

  • Aproximadament 450 grams de carbassa.
  • 1 bola de mozzarella.
  • 1 ou dur.
  • 1 paquet de base de crestes (unes 16 crestes).
  • 1 rovell d’ou.
  • Oli d’oliva.
  • Orenga i all picat.

 

Preparació:

  1. Tallarem la carbassa en trossets no gaire grossos, els distribuirem en una safata amb paper de forn, i posarem l’oli, l’orenga i l’all.
  2. Posarem la safata al forn durant uns 25 minuts. Encendrem tant la part de baix com la de dalt del forn. Sabreu que està feta quan amb una forquilla pugueu aixafar-la sense problemes.
  3. Aixafarem la carbassa, tallarem la mozzarella en quadradets, ratllarem l’ou dur i ho barrejarem tot.
  4. Disposem els discos de les crestes en una superfície, les omplim i les tanquem amb l’ajuda d’una forquilla.triptic carbassa
  5. Les posem en una safata al forn i les pintem amb el rovell d’ou.
  6. Les farem al forn durant uns 10 minuts o fins que  veieu que es comencen a daurar.

 

Esperem que us agradin!

c9c1a3d48787b9864e342867952e51bd-2

Margaret Berg

Advertisements

Quant a CAP Sant Rafael ICS

Centre d'atenció primària Sant Rafael de l'Institut català de la salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Receptes infantils i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s