La recepta dels Pastanaga: Hamburgueses de moniato i cigró

Foto: Carolina Fort

Foto: Carolina Fort

La tardor ens porta ingredients molts saludables, gustosos com les castanyes, la carabassa o el moniato.

Els Sr. Pastanaga han decidit elaborar unes petites hamburgueses vegetals amb el moniato i el cigró de protagonistes.

El moniato és un tubercle amb grans dosis de vitamina A, E, C i àcid fòlic. Mentre el cigró és un llegum que ens aporta molta proteïna, necessària per créixer forts i sans.

Ja sabem que, de vegades, els cigrons no són devoció dels més petits de la casa, per això els Srs. Pastanaga han decidit afegir-los en aquesta recepta, ja que resulten imperceptibles.

Doncs bé anem per feina que tenim molta gana!

Els ingredients que necessitarem:

  • Foto: Carolina Fort

    Foto: Carolina Fort

    Uns 400 g. de moniato (uns 3 moniatos no gaire grossos).

  • 300 g. de  cigrons cuits (1 pot petit de cigrons).
  • 1/2 ceba vermella.
  • 1 all.
  • 50 g. de pa ratllat.
  • 1/2  panotxa de blat de moro fresc.
  • 5-6 tires de cibulet.
  • 1 mica de ratlladura de gingebre.
  • 1 bon raig d’oli d’oliva.
  • Sal.

 

Anem per feina:

Hem de rostir al forn els moniatos a uns 200 graus i durant uns 50 minuts.

Un cop rostits, els pelem i els posem amb un bon raig d’oli a la trituradora fins a obtenir una textura de puré.

Per altra banda triturem els cigrons amb la ceba que haurem tallat en trossets petits, i l’all. No cal que us quedi la textura d’un puré, encara que veieu trossets petits de cigró no passa res.

En un bol barregem el puré de moniato amb la barreja del cigró, i afegim la ratlladura del gingebre, els grans de mitja panotxa del blat de moro i el cibulet que haurem tallat en trossets petits.

Afegim la sal i el pa ratllat.

Ho barregem tot molt bé i deixem la massa reposar a la nevera 1-2 hores.

Un cop hem deixat reposar la massa, agafem petites quantitats i fem una boleta que posteriorment aixafarem per donar-li forma d’hamburguesa.

Ara només ens caldrà passar-les per la paella 1-2 minuts per cada banda.

Foto:Carolina Fort

Foto:Carolina Fort

Els podem servir en uns entrepans petits i amb un tall de tomàquet i amanida.

Recordeu que tots els ingredients que  necessiteu els podeu trobar als Mercats de Barcelona i el que tenim més a prop és el Mercat de la Vall d’Hebron.

Anuncis

Quant a CAP Sant Rafael ICS

Centre d'atenció primària Sant Rafael de l'Institut català de la salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Receptes infantils i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s