El Plat de Harvard per menjar saludable

Catalan plat harvard

Drets d’autor © 2011 Harvard University. Per més informació sobre el Plat Saludable, sisplau visiteu The Nutrition Source, Departament de Nutrició, Harvard T.H. Chan School of Public Health, http://www.thenutritionsource.org i Harvard Health Publications, harvard.edu.

 

Us volem presentar el Plat Saludable de Harvard, una manera visual i pràctica de saber com  distribuir els diferents nutrients en la nostra alimentació diària. És una proposta de la guia alimentària Healthy Eating Plate  creada pel Departament de Nutrició de l’Escola de Salut Pública de Harvard. 

El plat saludable de Harvard és una eina actualitzada, més clara i precisa que les tradicionals piràmides alimentàries, per mostrar quins aliments ha d’incorporar una alimentació saludable.

Us expliquem quines són les recomanacions alimentàries més importants:

  • Posa l’accent en el consum de determinats grups d’aliments com verdures, fruites, proteïnes d’origen saludable, cereals integrals, olis saludables i aigua.
  • Limitar el consum d’aliments elaborats a partir de cereals refinats, carn vermella, mantega i productes làctics.
  • Evitar el consum d’embotits, carns processades, aliments amb greixos trans i begudes ensucrades.

El plat presenta alguna omissió, com ara els ous dins del sector de proteïna saludable, i alguna exclusió que no compartim, com les patates sense especificar que si són bullides, al forn o al vapor, i amb verdures podrien ser admeses.

Les tradicionals piràmides alimentàries tenen cada cop més detractors en el món de la salut, donat que la seva base està encara presidida per imatges de galetes, pasta, pa, arròs, patates, etc., relegant les fruites i hortalisses al segon esglaó. A més de normalitzar productes insans  representats en el vèrtex de la piràmide, aconseguint un important impacte visual.piramide-senc-300x262

 

 

 

Anuncis

Quant a CAP Sant Rafael ICS

Centre d'atenció primària Sant Rafael de l'Institut català de la salut (ICS)
Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Infermeria i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s